Dahlkvistkvartetten

String Quartet Summit på Mellby Atelier med uruppföranden av Andrea Tarrodi och Miklós Maros med Dahlkvistkvartetten

Under String Quartet Summit i vackra österlens Mellby Atelier så uruppförde Dahlkvistkvartetten två stråkkvartetter, både för publik samt live i Sveriges Radio P2. Andrea Tarrodi har skrivit sin andra klangrika stråkvartett ”Madárdal” (fågelsång) för speciellt för Dahlkvistkvartetten. Miklós Maros tredje stråkkvartett, ett betagande och kraftfullt verk från 2010 fick också sitt uruppförande under dagarna på Mellby Atelier där även Krogerkvartetten från Danmark uruppförde två stråkkvartetter.

1 Comment

  1. Jon Dahlkvist

    Vi spelade för övrigt även Gades andra stråkkvartett som vi fick en masterklass av Tim Frederiksen, en av Danmarks största på Gade-stråkkvartetter. Mycket inspirerande! Vi spelade även Szymanowskis andra stråkkvartett, den färgrika.

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *