Dahlkvistkvartetten

Recension i Arvika Nyheter om Dahlkvistkvartetten på Glafsfjordens musikfestival

”En våldsamt gripande tolkning av Aspekter på ett tema av Peltoniemi Hintrick – en sorgmarsch ur Aulis Salinens 3e stråkkvartett – slog klorna i vart hjärta, när Dahlkvistkvartettens Bartosz Cajler, Kersti Dahlkvist, violiner, Jon Dahlkvist, viola och Hanna Dahlkvist, cello, formade alla den sorg, förtvivlan, begravning, skiftande utbrott, uppbrott, resignation, hopp och trista fakta, som Salinens aspekter rymmer, till något obegripligt stort. För några år sedan hörde vi satsen på Rackstadmuseet – nu grep tolkningen än djupare.”

-Sverker Magnusson, Arvika Nyheter 2016-01-27

https://nwt.se/arvika/an-noje-kultur/2016/01/26/magisk-afton-i-konserthuset

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *