Dahlkvistkvartetten

Kersti Gräntz, violin

Kersti är född 1986 i Stockholm. Idag efter avslutade studier i Stockholm och utomlands är Kersti aktiv i både Sverige och hela Europa, med Dahlkvistkvartetten men också som solist och kammarmusiker i olika konstellationer.

Uppvuxen i musikerfamilj kom Kersti tidigt i kontakt med musik och började spela violin, piano och sjunga på kommunala musikskolan. Efter studentexamen på Nordiska Musikgymnasiet följde direkt högskolestudier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på kammarmusikutbildningen vid Edsbergs slott. Hennes lärare har varit Marika Fältskog, Henryk Kowalski och Per Enoksson, samt i kammarmusikspel Mats Zetterqvist. Efter att ha avlagt masterexamen i Stockholm år 2010 fortsatte studier i Italien på Scuola di Musica di Fiesole. Där studerade hon för Pavel Vernikov och Svetlana Makarova.

Andra betydelsefulla lärare för Kersti har varit Serguei Azizian, Zakhar Bron, Mihaela Martin och Massimo Quarta. Under studieåren har hon återkommit flera gånger till Aurora Chamber Music Academy(Sverige) samt Ysayëkvartettens mästarklasser i Flaine(Frankrike).